Vattenprovning – Ovanligare än vinprovning, men lika lärorikt

Förberedelser: köp några olika flaskvatten, med och utan bubblor (ja, vi lovar – det här är enda gången vi kommer att uppmana någon att köpa flaskvatten). Fyll några karaffer med de olika vattnen, till exempel två eller tre olika flaskvatten. Har du redan en maskin från Vattentornet Friskt Vatten fyller du självklart en karaff med vatten ur den också. Diska några glas, gärna tunna och fina. Skölj dem ordentligt och torka noga, så att inga dofter eller diskmedelsrester finns kvar som kan förstöra smaken. Du är nu redo för din vattenprovning.

Sedan är det bara att göra som vinprovarna (och som sommelierer och andra jurymedlemmar gjorde när de skulle kora ”Sveriges godaste kranvatten” härom året). Titta och jämför färg och bubbelstorlek. För glaset runt i cirklar så att vattnet sköljer upp på glasets väggar och doftämnena frigörs ordentligt. Stick ner näsan och sniffa. Smaka, och dra gärna in lite luft i munnen så att smakerna känns tydligare. Känn hur olika bubblornas karaktär och mängd kan vara. Svälj och låt smaklökarna upptäcka eftersmaken.

Anteckna gärna under din vattenprovning, och stäng dörren om du är rädd att kollegerna ska bli för nyfikna. Eller varför inte bjuda in dem? Vattenprovningar kan faktiskt bli nästan lika trivsamma som vinvärldens motsvarighet.

Testa gärna både kolsyrat och stilla vatten. Oavsett vilka vatten du jämför är skillnaderna är större än du kan ana!Lämna kontaktuppgifter så hjälper vi dig komma igång!

    Vattentornet ger dig möjlighet att skräddarsy ditt kolsyrade vatten efter din smak

    Våra maskiner kan kolsyra ditt vatten. Det är alltid festligt och vackert, men det är stora skillnader på bubblor och bubblor. Säkert har du känt att vissa flaskvatten har ”vassare” kolsyra än andra. Det beror oftast på att vattnet har kolsyrats på ett sätt som ger stora och ganska få bubblor. Många vill gärna ha ett mjukare bubbelvatten. Därför har det börjat dyka upp flaskvatten med mindre kolsyra.

    Med ett Vattentorn kan du skräddarsy ditt kolsyrade vatten. Eftersom vattnet kyls innan kolsyresättningen kan det ”ta emot” mer kolsyra än vanligt otempererat vatten.

    I maxläget ger maskinen ett kolsyrat vatten med ovanligt många, men små och mjuka bubblor. Du kommer också att märka att bubblorna stannar kvar länge.

    Skruvar du ner kolsyregraden blir vattnet ännu mjukare och många av era medarbetare eller kunder kommer säkert att bli förvånade av att man kan dricka så mycket av ert kolsyrade vatten utan att bli det minsta orolig i magen.