Vattenbehovet varierar från dag till dag

Fyll i uppgifterna, så får du veta vad du behöver dricka just idag

Räkna

 

Du förbrukar cirka

0

  liter/ timme.
Du bör dricka totalt 0   liter vatten/dag.

 

Beräkningarna tar inte hänsyn till bland annat om du är gravid eller ammar, är sjuk med feber eller diarré eller klimat och vädervariationer.

 

Hur mycket vatten ska man dricka per dag?

Det är viktigt att man dricker mycket vatten varje dag – testa med vår vattenkalkylator om du dricker tillräckligt mycket!

Att dricka vatten är något vi vet att man bör göra varje dag, men det kan vara desto svårare att veta vilken mängd som är lagom. Genom att testa i vår vattenkalkylator kan du se hur mycket vatten din kropp förbrukar per timme och hur mycket vatten du bör få i dig per dag för att kroppen ska må som bäst. Testet utgår från vilket kön du tillhör, vad för slags arbete du utför, hur mycket du har tränat och hur mycket alkohol du druckit under dagen. Vissa faktorer som till exempel sjukdom eller graviditet tar testet inte hänsyn till. Hur mycket vatten man bör dricka under en dag beror alltså på både den generella hälsan, vad man utför för arbete och hur pass mycket man tränar. Det kan därför vara bra att använda vattenkalkylatorn mer än bara en gång, eftersom alla dagar inte ser likadana ut.

Vatten håller dig frisk och pigg

Anledningen till att man ska dricka mycket vatten är att kroppen både mår och fungerar bättre. Man löper mindre risk att råka ut för infektioner och man håller sig även piggare. En annan fördel av att dricka mycket vatten är att kroppen har lättare att renas och hålla sig fräsch.
En del vatten får vi så klart i oss genom andra drycker eller mat, men det är inte i närheten av den totala mängden vatten som vi måste få i oss för att må bra.
En del personer oroar sig för att dricka för mycket vatten, detta är dock inte alls lika vanligt som att man dricker för lite vatten per dag. Med hjälp av testet kan man få fram hur mycket man bör dricka, och slipper då riskera att dricka antingen för mycket eller för lite vatten.

Fördelar med att ha en vattenmaskin

Genom att ha en vattenmaskin tillgänglig så ökar man möjligheten att få i sig den mängd vatten som kroppen behöver. Det är till exempel bevisat att på kontor som har en vattenmaskin så dricker personalen mer vatten och mindre kaffe – vilket är positivt i dubbel bemärkelse då man får i sig mer vatten, och även minskar mängden kaffe (som är vätskedrivande).

Lämna kontaktuppgifter så hjälper vi dig komma igång!