Sverige har ett av världens bästa kranvatten. Vi gör det ännu bättre!

Svenskt vatten håller världsklass. Just här finns mer vatten än i de flesta andra länder, och vår berggrund och jorden tillför en bra balanserad mängd mineraler. Ändå kan det bli ännu bättre. Genom att kyla, filtrera och tillsätta kolsyra förädlar Vattentornet-maskinen ett redan bra vatten till en dryck av absolut högsta klass.

Lämna kontaktuppgifter så hjälper vi dig komma igång!

  Vi tar bort det onda och lägger till det goda

  Självklart varierar kvaliteten på svenskt kranvatten i olika delar av landet. Gemensamt är ändå att vårt vatten är otroligt bra. Vad beror det på? Sverige är inte särskilt tätt befolkat. Dessutom har vi ovanligt gott om vatten. Därför blir inte påfrestningen på vårt vattenkretslopp så stort som i länder där många människor och industrier samsas om en begränsad Sverige har ovanligt gott om vattenvattentillgång, som smutsas ner och renas i hög takt.

  Vad innehåller kranvatten förutom vatten?

  I vattnet finns viktiga mineraler, som exempelvis magnesium och kalcium. När vattnet renas tillsätts även klor och andra kemikalier. Och även om vårt kranvatten har hög kvalitet och är fullt tjänligt finns exempelvis partiklar och annat i det. En del av dessa ämnen påverkar smaken, andra märks inte alls.

  Vi renar ditt kranvatten

  Som sagt – ditt kranvatten är en utmärkt råvara. Men precis som riktigt bra druvor är en förutsättning för att göra bra vin, förädlar våra maskiner ditt vatten till en högklassig dryck. Kvar i filtret stannar partiklar samt en stor del av kloret, som kanske behövs i reningsverk och ledningar, men inte i din kropp.

  Hur är innehållet i våra Vattentorn jämfört med flaskvatten?

  Enligt EU:s lagar delas flaskvatten in i olika grupper, beroende på om mineraler eller andra ämnen har tillsatts eller finns naturligt i vattnet. Lagarna innehåller dock inga krav på hur lite eller mycket av dessa ämnen som får eller ska finnas. Därför innehåller till exempel Sveriges mest kända flaskvatten så mycket fluor att bryggeriet avråder barn under sju år från att dricka det regelbundet. Vårt förädlade vatten kan alla dricka av, så mycket de vill.

  Kolsyra och andra tillsatser

  Många köper flaskvatten för att det känns extra festligt eller lyxigt med kolsyran. Med ett Vattentorn kan era anställda eller gäster få sitt vatten kolsyrat direkt ur kranen.

  En del tycker att kolsyrat vatten gör magen lite orolig. Andra ser det som en fördel, eftersom ökad aktivitet i mage och tarmar påskyndar kroppens egen reningsprocess.

  Kolsyran gör också vattnet en smula ”surare”. Det känns inte direkt på smaken, men ger utslag i tester av Ph-värdet. (Exakt var på skalan just ert vatten hamnar beror på vilket Ph-värde det har när det lämnar reningsverket.) Detta är en av anledningarna till att många hälsointresserade avstår från att dricka kaffe som har väldigt lågt Ph-värde och därmed är rejält surt för kroppen. Detsamma gäller för övrigt även läsk, som faktiskt är ordentligt surt, trots allt socker.

  Läs mer om vatten

  Professor Vatten – Kul för barn och vuxna.

  Vatten – Information från Wikipedia.